Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Toekomstige Opel Corsa uitgesteld tot 2020?

Verwachte lancering : 01-09-2019

Geschreven door Olivier Duquesne op 13-03-2017

De Corsa zou wel eens de eerste Opel op een PSA-platform kunnen worden. Nu het merk met het bliksemlogo is overgenomen door de Fransen, moeten bepaalde projecten worden herbekeken.

De nieuwe generatie van de Opel Corsa zou niet in 2019 op de markt komen zoals oorspronkelijk verwacht, maar wel pas in 2020. Nu de constructeur uit Rüsselsheim door PSA is overgenomen, zou de Duitse stadsauto, die al volop in ontwikkeling is, volgens Automotive News afscheid moeten nemen van zijn Opel-platform en voor een PSA-platform moeten kiezen. De Corsa gaat dus dezelfde basis gebruiken als de Peugeot 208 en de Duitse ingenieurs moeten opnieuw beginnen, waardoor ze meteen een deel van hun planning moeten herbekijken.

Rationaliseren

Het gebruik van Franse platforms voor de Opels van de toekomst houdt steek binnen een rationalisering als gevolg van een industriële alliantie. Ook bepaalde door General Motors opgelegde voorwaarden voor de overname zouden aan de basis liggen van deze beslissing. De Amerikanen waren bereid om afstand te doen van Opel op voorwaarde dat bepaalde GM-technologieën beperkt zouden blijven tot het Europese grondgebied. Dus als PSA met Opel op andere continenten aan de slag wil, is het verplicht om nieuwe modellen te ontwikkelen met eigen oplossingen. Op die manier zouden tussen 2020 en 2030 vijf nieuwe Opels met PSA-techniek zien.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten