Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Opel: groot offensief in 2017

Verwachte lancering : 01-08-2017

Geschreven door Olivier Duquesne op 07-11-2016

2017 wordt een druk jaar voor Opel. Niet alleen door de reeds voorgestelde Ampera-e, maar ook door de opvolger van de Meriva, een nieuwe combi, een compacte cross-over en verschillende varianten van de Insignia.

Karl-Thomas Neumann, de CEO van Opel, spreekt over “het meest actieve jaar in de geschiedenis van Opel”. De catalogus van het merk met de bliksemschicht wordt onder meer verrijkt met X-modellen: cross-overs of SUV’s dus. Het jaar 2017 begint met de komst van de Ampera-e, een elektrische berline met grote autonomie (500 km volgens de Europese cyclus). Maar Opel heeft nog andere modellen in de pijplijn:

  • Crossland X: Een cross-overmodel als vervanger van de Meriva. Hij wordt gebouwd in Zaragoza (Spanje) in een fabriek van PSA aangezien hij zijn platform deelt met de Citroën C3 Picasso en de Peugeot 2008.
  • Insignia Grand Sport (foto): Dit wordt de naam van de vijfdeursversie van de nieuwe Insignia, naast de nieuwe Sports Tourer (break) en Country Tourer (avontuurlijke versie). Opel noemt het concept Monza als inspiratiebron voor de stijl.
  • Compacte cross-over: Deze nieuwe SUV is de link tussen de Astra en de Zafira in het gamma. Hij wordt gebouwd bij PSA in Sochaux (Frankrijk) gezien de technische verwantschap met de Peugeot 3008. Deze auto wordt onthuld op het salon van Frankfurt in september 2017.  
  • Vivaro: Opel kondigt een nieuwe variant van de Vivaro-combi aan, met “meer comfort en flexibiliteit voor de inzittenden”.

7 van 29

In totaal betekent dat, met de Ampera-e, zeven nieuwigheden in 2017. En dat is nog maar de eerste golf van een productoffensief met 29 nieuwigheden tegen 2020.  “Met deze zeven nieuwe modellen voor 2017 wordt Opel de komende twaalf maanden een volledig ander merk”, zegt Opel-CEO, Karl-Thomas Neumann.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten