Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mercedes pick-up: X-Klasse?

Geschreven door David Leclercq op 26-01-2016

Geruchten doen de ronde dat Mercedes een pick-up aan het ontwikkelen is. Hij zou X- of Z-Klasse kunnen gaan heten.

Blijkbaar heeft Volkswagens avontuur met de Amarok andere Duitse constructeurs op ideeën gebracht. Dat is toch waar Dieter Zetsche, CEO van Mercedes, het in maart 2015 over had toen hij verklaarde dat de Mercedes pick-up een belangrijke rol zal spelen bij het behalen van de doelstellingen in verband met wereldwijde groei. En hij preciseerde dat "we onze merkidentiteit in het segment zullen integreren, alsook alle kenmerken wat betreft veiligheid, comfort, aandrijfgehelen en kwaliteit die typisch zijn voor ons merk".

2020

Het is dus duidelijk dat er een studie gemaakt wordt van een model, maar dat zal er echter niet voor 2020 aankomen. Niettemin werd op een meeting in Australië gefluisterd dat de pick-up de naam X-Klasse zou kunnen krijgen... Of Z-Klasse zoals CarAdvice zegt, dat ook bovenstaande schets verspreidde.

Op verovering

Mercedes hoopt in ieder geval nieuwe markten te kunnen veroveren met het model, met name groeimarkten. We weten dat de algemene interieursfeer op die van de Mercedes B-Klasse zal lijken en dat hij gebouwd zal worden op het platform van de Nissan Navara en de toekomstige Renault Alaskan. De wagen zal voorgesteld worden met minstens twee dieselmotoren: een 2,3-liter met 187 pk en een zescilinder van 255 pk. Wordt vervolgd...

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten