Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / UPDATE – Polestar 3: komt in oktober 2022

Verwachte lancering : 12-10-2022

Geschreven door Frédéric Kevers op 23-05-2022

De Polestar 3 zal worden voorgesteld op 12 oktober 2022. Het derde model van het merk zal een elektrische SUV zijn die in de VS en in China zal worden geproduceerd. Hij zal qua formaat vergelijkbaar zijn met de toekomstige Volvo EX90 en zal tot 510 pk ontwikkelen.

Polestar zal zijn expansie voortzetten door zijn gamma naar boven uit te breiden met de Polestar 3, een grote, volledig elektrische SUV die in oktober 2022 zal worden onthuld. De Polestar 3, die gebruikmaakt van het met Volvo gedeelde SPA2-platform, inclusief veiligheidsuitrusting met LIDAR, zal worden geproduceerd in Charleston (Californië) en in China. De eerste leveringen zijn gepland voor het eerste kwartaal van 2023. Hoewel het platform en formaat naar verwachting vergelijkbaar zullen zijn met die van de nakende Volvo EX90, de volledig elektrische opvolger van de huidige XC90, zal de nadruk liggen op prestaties.

Aanvankelijk zal de Polestar 3 worden aangeboden in dezelfde configuratie met twee motoren en vierwielaandrijving als zijn Volvo-neef waarmee hij het aangepaste SPA2-platform zal delen. De Polestar 3 zal echter gericht zijn op prestaties en zal meer een achterwielaangedreven karakter hebben, met een systeem met dubbele koppeling achteraan om Torque Vectoring te optimaliseren. Polestar zal een Performance Pack aanbieden om het vermogen en koppel te verhogen tot 510 pk en 910 Nm. Uiteraard zal het chassis specifieke afstellingen genieten voor de luchtophanging en voor de adaptieve schokdemping, die zich in 2 milliseconden automatisch aan de rijomstandigheden zal kunnen aanpassen.

2022 Polestar 3

>> Lees ook – Polestar wil Porsche verslaan met de beste EV-sportwagen

De Polestar 3 moet het offensief van het merk tegen Porsche lanceren, door zich te richten op de Cayenne. Een productstrategie waarbij de Polestar 4 en 5 rechtstreeks zullen concurreren met de Porsche Macan en Taycan. De 5 zal naar verwachting zeer nauw gebaseerd zijn op de conceptcar Precept n zal in 2024 verschijnen, een jaar na de 4, die in de tweede helft van 2023 wordt verwacht, conform het plan van Polestar om elk jaar een nieuw model voor te stellen.

Afgaand op de woorden van Polestar-CEO Thomas Ingenlath zouden de prijzen voor de Polestar 3 moeten beginnen rond de 75.000 euro voor de basisversie en oplopen tot 110.000 euro voor de topuitvoering met het Performance Pack.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten