Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Porsche 911 GT3: manuele versnellingsbak als optie

Geschreven door David Leclercq op 02-03-2016

In Genève is informatie naar buiten gekomen over de toekomstige 911 GT3. Hij behoudt een atmosferische zescilinder zoals de Cayman GT4, maar biedt een manuele versnellingsbak als optie.

Het is de ontwikkelingsverantwoordelijke voor de GT3-versies, Andreas Preuninger, die het nieuws toevertrouwde aan enkele collega’s in de marge van het salon van Genève. Hij bevestigde dat de volgende generatie van de GT3 als optie een manuele versnellingsbak aanbiedt, op verzoek van de klanten. Amerikaanse klanten wellicht, want in sportwagens willen Amerikanen graag zelf schakelen. De versnellingsbak is trouwens dezelfde als in de 911 R, die op hetzelfde salon voorgesteld wordt. De GT3 RS-versies, die meer gericht zijn op het circuit, behouden daarentegen een gerobotiseerde PDK-versnellingsbak.

Nog altijd atmosferisch

Andreas Preuninger verduidelijkte ook dat deze modellen niet overschakelen op drukvoeding, of in ieder geval niet op korte termijn. Een uitzondering is de GT2 RS, die wellicht drukvoeding krijgt vanaf de volgende generatie, verwacht in 2017. Over de 718 Cayman verklaarde Preuninger dat er een nieuwe GT4-generatie komt, die een zescilinder behoudt.

Voor puristen

Tot slot vertelde Andreas Preuninger dat Porsche in de toekomst meer modellen zal aanbieden die bestemd zijn voor puristen. Zeker als de 911 R een succes wordt. En dat lijkt zo te zijn, want alle exemplaren (991) zijn al verkocht.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten