Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Porsche Macan vernieuwt in 2018

Geschreven door David Leclercq op 04-08-2017

Porsches bestverkopende model, de SUV Macan, wordt terug naar de tekentafel gestuurd voor een update. Die komt in 2018 op de markt.

De kleine Macan is Porsches bestverkochte model, met vorig jaar meer dan 95.000 exemplaren. Een mooie voorsprong die echter niet mag smelten als sneeuw voor de zon. Dat verklaart uiteraard waarom Porsche nu al werkt aan zijn opvolger, of eerder aan zijn update, die begin volgend jaar komt. Het gaat dus gewoon om een facelift, maar een echte opvolger komt iets later. Die zou dan eindelijk overstappen op het platform van de huidige (nieuwe) Audi Q5, het MLB, dat stijver is en gemakkelijker te bouwen.

Grote veranderingen

Verschillende bronnen weten nu al welke veranderingen we mogen verwachten. De basis blijft ongewijzigd, maar hij krijgt nieuwe bumpers voor- en achteraan, waarbij de koplampen lager zijn ingeplant. De Macan krijgt standaard meer uiterlijke trekken van de Turbo-versie, met nieuwe luchtinlaten. In het interieur weten we nog niet zeker of hij de hand weet te leggen op het jongste aanraakscherm van de nieuwe Panamera, maar we hopen het alvast wel.

Nieuwe motoren

Onder de motorkap verandert ook een en ander. Zo worden de 3.0 en de 3.6 vervangen door respectievelijk een 2.9 en een 3.0, met 330 en 440 pk. Daarmee kan de gefacelifte Macan nog even verder, tot hij in 2021 volledig wordt vernieuwd.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten