Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Qoros en Koenigsegg gaan een elektrische supersportwagen voorstellen

Geschreven door Olivier Maloteaux op 10-04-2017

De Chinese groep Qoros en de Zweedse constructeur Koenigsegg hebben samen een concept ontwikkeld van een extreem krachtige elektrische berline, die over enkele dagen wordt voorgesteld op het salon van Shanghai.

De band tussen beide merken lijkt innig. Vorig jaar nog monteerde Qoros de benzinemotor zonder nokkenassen van Koenigsegg in een van zijn prototypes. Beide bedrijven werken dit jaar weer samen, deze keer rond een concept van een sportieve elektrische berline, die voorlopig bekend staat onder de naam Super EV. De conceptcar met Qoros-merklogo wordt voorgesteld tijdens het salon van Shanghai, van 21 tot 28 april. Het wordt een berline-coupé met plaats voor vier passagiers.

500 km rijbereik

Volgens de eerste informatie, die is onthuld via de website CarNewsChina, heeft de auto een koolstofvezel structuur en zou hij in ongeveer 3 seconden van 0 naar 100 km/h sprinten. Hij zou een maximaal rijbereik van 500 kilometer halen. Over de exacte details van de batterij en de elektromotor(en) hebben de twee groepen echter nog niets losgelaten. We weten dus ook niet of we hier een productieversie van mogen verwachten. Afwachten, met andere woorden…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten