Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Renault: een elektrische auto voor minder dan €20.000

Geschreven door Frédéric Kevers op 14-09-2020

In volle mutatie met de komst van zijn nieuwe CEO, Luca de Meo, zet Renault zijn commercieel offensief voort en wil het een stap verder gaan door een elektrische auto aan te bieden voor minder dan € 20.000.

Renault blijft, net als zijn concurrenten, zijn assortiment elektrificeren. Naast het E-tech programma en de Zoe wil de Franse fabrikant een elektrische auto aanbieden voor minder dan € 20.000. Een dergelijk plan maakt deel uit van de wens om "emblematische, rendabele elektrische voertuigen op de markt te brengen voor een instapprijs van minder dan € 20.000 en geproduceerd in Frankrijk".

Winstgevendheid van groen

Zoals Luca de Meo zegt, heeft Renault zijn RENAULuTion gestart! Een verklaring die de nieuwe CEO van de Renaultroep als marketingman waardig is. Doel: de waarden van het bedrijf terugbrengen naar het centrum van de bekommernissen, door het toevoegen van de rentabiliteit, de primaire noodzaak van elke fabrikant van nu af aan.

De toegang tot deze nieuwe rentabiliteit zal worden bereikt via twee complementaire assen: een hogere positionering van het productengamma en meer consequente besparingen op structurele schaal (sluiting van verschillende fabrieken en het schrappen van 15.000 banen), conceptuele besparingen (rationalisering van de platforms) maar ook door de financiële impact tot een minimum te beperken van de boetes die door de Europese Unie worden opgelegd in geval van overschrijding van de 95 gr/km CO2-uitstoot die gemiddeld door elk verkocht voertuig wordt uitgestoten. Een uitstekende manier om dit te bereiken is het ontwikkelen van de elektrificatie van de klassieke gamma's - E-tech gamma - en door volledig elektrische modellen aan te bieden. De enige valkuil van deze laatste is hun prijs! En dat is de uitdaging die Renault wil aangaan, door op korte termijn een elektrische auto aan te bieden voor minder dan € 20.000.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten