Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Renault: geen hybrides vóór 2017

Geschreven door David Leclercq op 02-02-2016

De Franse constructeur is duidelijk niet van plan om zijn programma inzake de ontwikkeling van hybrides en plug-inhybrides te versnellen. Misschien uit schrik voor een herhaling van het elektrische débacle?

Renault is duidelijk niet klaar om al een eerste hybride op de markt te brengen. Die zal er namelijk pas in 2017 aankomen, veel later dus dan de modellen van andere constructeurs zoals Volkswagen, Ford of Toyota. En bovendien zal het slechts om een zeer lichte hybride gaan, die ook nog eens aan een dieselmotor gekoppeld zal worden.

Marktevaluatie

In een interview met onze collega’s van Auto Express liet Thierry Bolloré, Chief Competitive Officer bij Renault, alvast niet in zijn kaarten kijken: “We weten dat het over een trend gaat op alle markten in alle delen van de wereld. Net als alle constructeurs nemen wij alle opties in overweging om ons aan te passen aan de markt, ook hybrides en herlaadbare hybrides.” Bolloré verklaarde eveneens dat Renault al over technologie beschikt die volledig ontwikkeld is: “We weten wat ons te doen staat, het gaat enkel om een evaluatie van de markt.”

Afwachtende houding

Grote baas van Renault Carlos Ghosn liet al eerder iets in die richting vallen en verklaarde over de hybride technologieën te beschikken via partner Nissan. “Maar we zullen die pas inzetten wanneer we denken dat de markt er klaar voor is”, zei de topman. Kortom, Renault wil ongetwijfeld geen twee keer dezelfde fout begaan, zoals met zijn elektrische auto’s, waarbij de Franse constructeur te snel vooruitliep...

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten