Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Renault Megane R.S.: niet voor meteen

Verwachte lancering : 01-03-2018

Geschreven door Laurent Norro op 19-07-2016

Tijdens een ontmoeting met een designverantwoordelijke van Renault kwam het Engelse magazine Autocar meer te weten over de toekomstige Megane R.S. Een compacte sportieveling die zijn rivalen wel eens het vuur aan de schenen zou kunnen gaan leggen.

Renault heeft de voorbije maanden van de Megane de vijfdeursversie, de berline en onlangs de break onthuld. Er wordt dus verwacht dat de constructeur nu ook de meest gespierde versie voorstelt, namelijk de Megane Renault Sport. Volgens het Britse magazine Autocar moeten we echter nog wat geduld oefenen. Zo liet Anthony Lo, een van de designers van Renault, aan onze Britse collega's tijdens een interview verstaan dat de compacte sportieveling er niet voor 2018 zal komen.

Minimaal 300 pk

Momenteel weten we al dat de toekomstige Megane R.S. enkel beschikbaar zal zijn als vijfdeurs, naar het voorbeeld van andere constructeurs. Om de lange wachttijd te verantwoorden preciseert Lo overigens dat Renault geen vierwielaandrijving gaat aanbieden, maar wel een chassis dat tot in de puntjes afgesteld zal zijn. De voortrein zal namelijk op zijn minst 300 pk op het asfalt zetten, een vermogen dat geleverd zal worden door een herziene en aangepaste tweeliter-turbo. De Megane R.S. zal zo zeker de Honda Civic Type R en de Volkswagen Golf GTI Clubsport S het vuur aan de schenen kunnen gaan leggen. Nog steeds volgens onze collega's zou de Megane R.S. er zich zelfs van kunnen onderscheiden met zijn gestuurde wielen, een laatste technische detail dat misschien het verschil zou kunnen maken wanneer de Megane R.S. zich aan de oefening op de Nürburgring waagt...

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten