Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Rolls-Royce: een nieuwe architectuur voor 2018

Geschreven door David Leclercq op 06-01-2016

Een nieuw onderstel in aluminium gaat zijn testfase in bij Rolls-Royce. Het gaat om een volledig nieuwe architectuur die vanaf 2018 in productie zal gaan.

Twaalf maanden geleden kondigde Rolls-Royce de ontwikkeling aan van een nieuwe architectuur volledig in aluminium voor zijn toekomstige modellen vanaf 2018. Ondertussen worden de eerste prototypes zowat over de hele wereld officieel getest op de openbare weg.

Model niet bekend

We weten daarentegen niet wat het eerste model zal zijn dat gebruik zal maken van die nieuwe spaceframe-architectuur in aluminium. Bepaalde bronnen spreken van de superluxueuze SUV Cullinan die op de planning staat voor eind 2018, maar het zou ook kunnen gaan om de volgende Phantom, die rond dezelfde periode verwacht wordt. Die laatste dateert immers toch al van 2003 en zijn aluminium structuur werd geëxtrapoleerd van die van de BMW Z8 uit de jaren negentig.

Nieuwe prestaties

Die nieuwe architectuur in aluminium zal natuurlijk een aanzienlijke vooruitgang meebrengen. Niet enkel qua weggedrag (stijfheid) en wat het gewicht of de geluiddemping betreft. Een ander voordeel is namelijk dat de nieuwe elektronische functies van BMW geïntegreerd kunnen worden, met name autonoom rijden en bediening met gebaren, zoals bij de laatste 7-Reeks. Last but not least: het nieuwe elektronische netwerk is eveneens compatibel met hybride- en plug-inhybride-aandrijfgehelen, een technologie die Rolls-Royce vroeg of laat zal moeten toepassen.

Uniek

Deze nieuwe architectuur zal evenwel eigen zijn aan Rolls-Royce, dat ondertussen over genoeg liquide middelen beschikt om zijn eigen ontwikkelingen te financieren. De verkoop van het merk is nogmaals met 12 procent gestegen in 2014, wat de omzet op meer dan 1,36 miljard euro brengt.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten