Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Seat: alle nieuwigheden van 2019 tot 2021

Geschreven door David Leclercq op 26-12-2018

Enkele maanden geleden nog in moeilijkheden, maar Seat lijkt nu een nieuwe adem te hebben onder leiding van Luca De Meo. De jaren 2019, 2020 en 2021 zitten in elk geval vol nieuwigheden.

Seat had veel succes in de jaren ’90 en in het begin van de jaren 2000, maar vervolgens viel het merk uit de gratie door het knip- en plakwerk, om het zacht uit te drukken, op vlak van stijl. Nu lijkt Seat een nieuwe adem te hebben gevonden. Dankzij nieuwe modellen en in het bijzonder de SUV’s die de verkoop eindelijk weer op het groeipad hebben gezet.

Talloze nieuwigheden

In deze gunstige context blijft de Leon nog een belangrijke speler voor Seat, ook al hebben de SUV’s veel gedaan voor het merk. Daarom is het dat model dat eerst vervangen zal worden in 2019. De nieuwe Leon moet in maart aan het publiek worden voorgesteld in Genève. Het model wordt in de herfst op de markt gebracht, op hetzelfde moment als de presentatie van de break. Vergeet echter de SC-versie met 3 deuren, die zal niet worden vervangen bij gebrek aan vraag. Merk ook op dat de Leon een plug-in hybride variant zal hebben, net als een versie aangepakt door het submerk Cupra.

2020

Er staat ook een nieuwe SUV op het programma. Het zal eerder een cross-over zijn, gebaseerd op het concept 20V20, die een coupélijn laat uitschijnen. Volgens verschillende geruchten zou hij Terramar kunnen heten, maar dat is nog niet zeker. Seat heeft al aan zijn surfers gevraagd om namen voor nieuwe modellen voor te stellen. De Ibiza en Ateca facelifts worden ook in 2020 verwacht, maar voor de kleine Mii komt er waarschijnlijk geen vervanging door de kleine vraag – zoals voor alle stadswagentjes.

2021, elektrisch jaar

Het jaar 2021 wordt bovendien elektrisch voor Seat, dat de komst van zijn eerste elektrische compacte wagen voorziet. Het gaat om een neefje van de VW ID Neo, gebouwd op het MEB-platform. We verwachten binnenkort een concept van Seat om deze komst te onderstrepen. Het is ook in 2021 dat de Arona wordt gerestyled. Seat heeft dus meer dan ooit veelbelovende projecten op de horizon!

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten