Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Skoda: de nieuwe Yeti heet mogelijk Kodiak

Geschreven door David Leclercq op 22-12-2015

Het Duitse magazine Auto Bild meent te weten dat de opvolger van de Yeti een nieuwe naam krijgt: Kodiak, naar een ondersoort van de bruine beer. De lancering is gepland in Parijs in 2016.

Verschillende bronnen uit de omgeving van Škoda zouden aan Auto Bild, het gespecialiseerde Duitse magazine, verteld hebben dat de opvolger van de Yeti Kodiak zou heten. Kodiak is de naam van een ondersoort van de bruine beer. Skoda is inderdaad van plan om een nieuwe SUV te lanceren als vervanger van de Yeti en die zou er komen met 5 en 7 plaatsen. We verwachten dat het model onthuld wordt tijdens het autosalon van Parijs, in oktober 2016.

MQB

Deze Kodiak – als dat effectief de naam wordt – zal beschikbaar zijn met twee- of vierwielaandrijving. Uiteraard zal ook deze nieuwe SUV gebouwd worden op basis van de modulaire architectuur MQB, die zich overal verspreidt binnen de VW-groep. Dit voertuig, het neefje van de Volkswagen Tiguan, zou 4,75 meter lang worden. Of deze Škoda ook beduidend lager in de markt wordt gezet – zoals Volkswagen tegen tegen 2025 wil, om kannibalisering tussen de merken Skoda en VW te voorkomen – weten we nog niet, maar hier en daar is sprake van een vanafprijs van om en bij de 23.000 of 24.000 euro. Afwachten...

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten