Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Spyker: elektrische SUV in 2017

Geschreven door David Leclercq op 04-04-2016

Spyker belooft een volledig elektrische SUV op basis van de conceptcar D12, die voorgesteld werd op het salon van Peking in 2006. Het voertuig zou er in 2017 moeten komen.

Spyker zou de lancering van een elektrische SUV aan het voorbereiden zijn, die op het volgende salon van Los Angeles eind dit jaar voorgesteld zou kunnen worden. De SUV zou uitgerust worden met een V12-verbrandingsmotor, maar het merk heeft bevestigd dat het eveneens een volledig elektrische versie zou aanbieden.

Op basis van de D12

Om de SUV te realiseren kan Spyker uiteraard rekenen op de expertise van zijn nieuwe baas, het bedrijf Volta, dat gespecialiseerd is in elektrische luchtvaart. Victor Muller, CEO van Spyker, heeft aangekondigd dat de SUV voornamelijk geïnspireerd zal zijn op de conceptcar D12, die voorgesteld werd in Peking in 2006 en die toen op veel bijval kon rekenen. Hij verklaarde bovendien ook nog dat hij die conceptcar altijd heeft willen lanceren en dat Spyker daarmee 10 jaar voor liep op zijn tijd.

Geen hybride

Muller gelooft dat volledig elektrische auto’s een goede oplossing zijn voor Spyker. Want volgens hem is bijvoorbeeld een BMW i8 een veel te complexe wagen om uit te werken. Als er enkel elektrische aandrijfgehelen gebruikt worden, hoef je je als constructeur geen zorgen te maken over afkoeling of andere problemen, aldus de Nederlander. Muller preciseerde ook nog dat hij zich kan vinden in de aanpak van Tesla voor volledig elektrische auto's, maar dat hij denkt dat lithium-ionbatterijen nog steeds geen rendabele oplossing zijn.

Ook nog een sportwagen

De CEO van Spyker heeft daarnaast bevestigd dat er ook nog een C12 op komst is, een supercar met een V12 op benzine. Hij preciseerde daarbij dat in een sportwagen de verbrandingsmotor een deel van het plezier uitmaakt, maar dat klanten in een SUV ook een beetje stilte willen. Een elektrische oplossing past perfect in dat gegeven.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten