Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Subaru: nieuwe Forester in New York

Geschreven door David Leclercq op 16-03-2018

Op 28 maart onthult Subaru de vijfde generatie van zijn Forester tijdens het salon van New York. Deze keer krijgt hij zo goed als zeker een hybride versie, en waarschijnlijk geen diesel meer.

De vijfde generatie van de Subaru Forester komt de huidige versie aflossen, die al sinds 2013 op de markt is. De nieuwkomer staat op het modulaire platform van Subaru, dat voorbereid is op een hybride aandrijflijn. Maar de architectuur blijft vergelijkbaar, met boxermotoren in lengterichting en een symmetrische vierwielaandrijving, waarmee de constructeur zich weet te onderscheiden.

Hybride voor Europa

Aanvankelijk zet de nieuwe Forester voet aan wal in de Noord-Amerikaanse markt, waar Subaru meer dan de helft van zijn jaarlijkse productie verkoopt. Hij komt echter snel daarna naar Europa, ongetwijfeld met andere, meer ecologische motoren. Het zou ons niet verbazen mocht deze SUV de eerste Subaru met een hybride aandrijflijn zijn op het Oude Continent. Dat kan zeker geen kwaad, want het merk kan in Europa gerust een duwtje in de rug gebruiken. En dan is er nog de vraag of de boxerdiesel op het programma blijft. Gezien de recente XV en Impreza, die enkel nog met benzinemotoren worden aangeboden, vermoeden we van niet.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten