Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Tesla Model 3: onthulling op 31 maart

Geschreven door David Leclercq op 08-03-2016

De langverwachte kleine berline van Tesla, de Model 3, wordt op 31 maart onthuld tijdens een evenement in Los Angeles.

Op 31 maart beleeft de Tesla Model 3 zijn wereldpremière tijdens een evenement in Los Angeles. Het wordt het derde model in het huidige gamma van de constructeur. Uiteraard rijdt de Model 3 helemaal elektrisch en het wordt een rivaal voor de BMW 3-Reeks, Audi A4 en Mercedes C-Klasse, waarvan al enkele plug-inhybrides bestaan. De productlancering verloopt zoals bij de SUV Model X in september vorig jaar. Dat betekent dat er een grote show wordt opgevoerd, in de stijl van Apple.

In 2017

De auto wordt eind deze maand voorgesteld, maar de productie begint pas in 2017. Elon Musk, de CEO van Tesla, is een slim zakenman en tweette al dat de onlinebestellingen voor de Verenigde Staten beginnen op 1 april, terwijl de concessiehouders vanaf 31 maart, de dag van de presentatie, bestellingen noteren. Je moet het ijzer smeden wanneer het heet is. De Model 3 zou een rijbereik van 350 tot 450 km aanbieden voor een prijs die veel competitiever is dan die van de Model S bijvoorbeeld, aangezien de prijzen zouden starten in de buurt van 35.000 dollar.

Prestaties van de M3

Natuurlijk verwachten we van de Model 3 topprestaties en een spurt van 0 tot 100 km/u die in ongeveer 4,1 seconden zou afgelegd worden, de tijd van een BMW M3. Chris Porritt, vicepresident engineering van Tesla, heeft al aangegeven dat de Model 3 weinig onderdelen overneemt van de bestaande Tesla-modellen. Denk bijvoorbeeld aan de falcondeuren van de Model X, die geschrapt werden om kosten te besparen.  

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten