Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Toyota komt binnenkort met hybride supercar

Geschreven door David Leclercq op 20-06-2018

Toyota’s deelname aan het LMP1 zou kunnen worden doorgezet naar de openbare weg via de ontwikkeling van een hybride supersportwagen.

Het begint er sterk naar uit te zien dat Toyota aansluiting gaat zoeken bij de supersportwagenwereld. Het merk waagde zich er een paar jaar geleden al een eerste keer aan met de Lexus LF-A en zijn V10, maar dat was toen geen hybride. Deze keer zou het merk echter inspiratie gaan zoeken bij zijn LMP1-wagen waarmee het net de 24 Uur van Le Mans (2018) heeft gewonnen. Die plannen had het trouwens al eens laten doorschijnen via de Concept GR Super Sport die op het jongste salon van Detroit is onthuld (NAIAS 2018).

Bevestiging

In hun vreugderoes van de overwinning afgelopen zondag op de 24 Uur van Le Mans bevestigden de merkverantwoordelijken dat deze supercar er komt. Ze verklapten zelfs dat een productieversie van de conceptcar al binnenkort op de markt zou komen. Die zou tot 1.000 pk ontwikkelen en zijn technologie zou vrij nauw aansluiten bij die van de LMP1-wagen. Het wordt namelijk ook een hybride (centraal achter geplaatste verbrandingsmotor in combinatie met twee elektromotoren). Kortom, Toyota wil de degens gaan kruisen met de Aston Martin Valkyrie en Mercedes-AMG Project One.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten