Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / De Toyota Supra zou zijn terugkeer voorbereiden

Verwachte lancering : 01-05-2017

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-11-2015

Tetsuya Tada, verantwoordelijke voor de sportieve modellen van Toyota, heeft het bevestigd: de Supra komt terug. Hij zou wat lijken op de conceptcar FT-1 en zou zijn platform delen met BMW.

BMW en Toyota werken aan een gemeenschappelijk platform, BMW voor de Z4 en Toyota voor de Supra. Deze laatste komt dus terug, zo vertelde Tetsuya Tada, die verantwoordelijk is voor de sportieve modellen van de Japanse constructeur, in de wandelgangen van het salon van Tokio. De conceptcar FT-1 van het salon de Detroit in 2014 (foto’s) zou trouwens een eerste fase geweest zijn in de terugkeer van dit mythische model van het merk. De Supra van de toekomst heeft een duidelijke doelwit voor ogen: de Porsche 911.

6 cilinders en hybride

Gezien de samenwerking tussen BMW en Toyota zich niet zal beperken tot één platform, zou het kunnen dat de Supra kan profiteren van een Duitse 3.0-zescilindermotor van bijna 340 pk. Maar Toyota zou er zijn stempel op kunnen drukken door een plug-inhybridevariant te ontwikkelen die in de buurt van de 470 pk zou komen. Het lijkt er in ieder geval op dat de versnellingsbak sequentieel zal zijn. En Tetsuya Tada bevestigt dat deze auto ontwikkeld zal worden met het oog op rijplezier. Afspraak in 2017…

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten