Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Volkswagen: elektrische Combi tegen 2022

Geschreven door Jean-François Christiaens op 23-08-2017

Volkswagen heeft bevestigd dat er een elektrische Combi komt waarvan het uiterlijk is gebaseerd op dat van zijn illustere voorganger. We moeten wel nog wachten tot 2022.

Al een paar jaar voelen we dat Volkswagen zin heeft om zijn legendarische Combi weer tot leven te wekken. De Duitse reus blijft maar uitpakken met nostalgische concepts die de typische stijlkenmerken overnemen van de lievelingsauto van hippies. Het meest recente prototype in die rij was de I.D. Buzz, die begin dit jaar werd voorgesteld tijdens het salon van Detroit. Die combineerde retrolooks met een zuiver elektrische aandrijving op het toekomstige MEB-platform van de Volkswagen-groep. Dat platform zou worden ingewijd door de toekomstige I.D., het eerste model van een heus elektrisch offensief van Volkswagen. Volgens Herbert Diess, de baas van Volkswagen die deze informatie heeft bevestigd, zou de beslissing om de I.D. Buzz in productie te nemen er zijn gekomen op massale vraag van de klanten. Hij staat geprogrammeerd voor een marktintroductie in 2022.

Bestelwagen of gezinsbus

Net zoals de concept I.D. Buzz van januari wordt de productieversie zuiver elektrisch aangedreven. De batterijen zijn in de vloerplaat ingewerkt en dankzij één elektromotor voor elke as is hij vierwielaangedreven. Als we ons baseren op de technische kenmerken van de conceptcar zou hij een erg groot laadruim bieden dankzij zijn lengte van bijna 5 meter en zou hij een rijbereik halen van ongeveer 600 kilometer. Diess heeft bevestigd dat het definitieve model er komt in een bestelwagenversie of als een busje voor het vervoer van personen. Hij zou bovendien worden uitgerust met een heus elektronisch arsenaal waardoor hij zijn elektrische aandrijving kan combineren met een (semi)zelfstandige rijmodus.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten