Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Volkswagen T-Cross: compacte SUV in Genève

Geschreven door David Leclercq op 27-01-2016

De Volkswagen T-Cross is de voorbode van een nieuwe, heel compacte SUV met het formaat van de Polo. De concept car wordt onthuld op het volgende salon van Genève, in maart.

Meerdere bronnen bij Volkswagen hebben al een tipje van de sluier gelicht: het merk presenteert op het volgende salon van Genève de concept car T-Cross. Dat is een studiemodel van een nieuwe cross-over, een model dat postvat naast de Polo om onder meer de Nissan Juke te beconcurreren.

Rond 23.000 euro

Volgens die bronnen wordt uit het concept T-Cross een nieuw seriemodel geboren dat in 2018 verschijnt. ‘Pas’ in 2018 zouden we bijna zeggen. De startprijs zou rond 23.000 tot 24.000 euro schommelen. Het wordt dus een concurrent voor de Mazda CX-3 en Nissan Juke, evenals de Peugeot 2008, de Renault Captur of de Fiat 500X.

Geen T-Roc

Velen dachten wellicht dat de compacte SUV zou afgeleid worden van het concept T-Roc, dat eerder al onthuld werd. Maar dat is niet het geval, want de T-Roc is eerder de voorbode van een Golf SUV die dan weer in 2017 verwacht wordt. CEO Matthias Müller heeft deze strategie zelf uitgelegd: “We zullen de productieversies van de T-Cross en de T-Roc positioneren onder de Tiguan en de Touareg. Deze modellen worden ook in Europa gecommercialiseerd.”

MQB

Beide nieuwe modellen worden gebouwd op de modulaire MQB-architectuur. Ze komen als benzine en diesel, maar net zo goed als plug-inhybride en met voor- of vierwielaandrijving. Esthetisch leent de T-Cross een deel van de vormtaal van de T-Roc, maar de twee modellen onderscheiden zich zeker en volgen respectievelijk de stijlcodes van de Polo en de Golf. Ook hun lengte verschilt: ongeveer 4 meter voor de T-Cross en 4,2 meter voor de T-Roc. Wordt ongetwijfeld vervolgd …

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten