Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / De plannen van Volvo voor 2017

Geschreven door Olivier Duquesne op 25-02-2016

Volvo heeft een deel van zijn programma tot 2017 bekendgemaakt. Het merk verbetert de connectiviteit en de halfautomatische rijhulp. Bovendien evolueert de 60-reeks en helpt perslucht de XC90 nog beter te presteren.

Volvo heeft een deel van zijn plannen voor 2016 en 2017 gepubliceerd. Het SPA-platform, dat gebruikt wordt door de 90-modellen, omvat een halfautomatisch rijhulpsysteem voor autosnelwegen (tot 130 km/u en met goed gemarkeerde wegen). De S90 berline en V90 break hebben deze zogenaamde Pilot Assist II al, de XC90 volgt binnenkort. De SUV krijgt ook PowerPulse voor zijn D5-dieselmotor. Deze technologie verbetert de acceleratie van de auto door perslucht van de turbo ‘intelligent’ te gebruiken zodat de turbo een snellere respons geeft.

Technologische evolutie

De automatische noodrem City Safety krijgt een update om grote dieren te herkennen en verschijnt in de 90-reeks. Deze modellen profiteren ook van een systeem dat automatisch bijstuurt wanneer de auto van de weg dreigt te geraken. In het interieur zijn de 90-modellen standaard uitgerust met de muziekstreamingdienst Spotify en kun je met Park and Pay een parkeerplaats reserveren vanuit de auto. Er zijn ook verbeterde applicaties zoals de webradio TuneIn, de zoekfunctie voor plaatselijke handelszaken Yelp, Local Search en de stemopname Record & Send (voor gesproken notities). Bovendien kun je rechtstreeks vanuit het Sensus-multimediasysteem een afspraak plannen voor het volgende onderhoud.

De 60-reeks

Voor de modellen uit het 60-gamma zijn ‘een aantal ingrijpende updates’ voorzien in 2016. De viercilinder T5-benzinemotor (245 pk en 350 Nm), gekoppeld aan een automaat met acht versnellingen, is nu op alle modellen uit de 60-reeks beschikbaar met vierwielaandrijving. De S60 Cross Country wordt beschikbaar met de D3-dieselmotor. Volvo biedt ook nieuwe velgen en kleuren. Net als de 40- en 90-modellen, krijgt de 60-reeks CleanZone-filtering van de buitenlucht.

Volvo On Call

Tot slot evolueert de app Volvo On Call. Deze app werkt niet alleen met een Apple Watch of Android Wear, maar ook met smartphones die op Windows 10 draaien. De update omvat een kalenderfunctie om direct een plaats van afspraak als bestemming naar het navigatiesysteem te sturen. Voor bedrijven kan Volvo On Call tot tien Volvo’s ondersteunen met één app. Tot slot kun je een fysieke ‘Flic’-knop instellen om een bepaalde taak uit te voeren, zoals de auto vergrendelen of de voorverwarming starten/stoppen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten