Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Races / Faraday Future haalt elektrisch record op Pikes Peak

Geschreven door Jean-François Christiaens op 29-06-2017

De Faraday Future FF91 heeft deelgenomen aan de legendarische heuvelklimrace van Pikes Peak en verbrak daar het record van Tesla voor zuiver elektrische auto’s.

Het afgelopen weekend vond de heuvelklimrace van Pikes Peak plaats. Romain Dumas won voor het derde jaar op rij de algemene titel met zijn Norma MXX RD Limited met een tijd van 9 minuten 5 seconden. De Franse coureur deed echter nog niet zo goed als de recordtijd van Sébastien Loeb met zijn Peugeot 208 T16 (8 min 13s). Faraday Future haalde daarentegen wel zijn doelstelling. De autobouwer hoopte namelijk het record voor elektrische voertuigen te breken dat in 2016 was gevestigd door een Tesla Model S P90D, die een tijd haalde van 11 min 48s. De Faraday Future FF91 deed er 11 min 25s over, 23 seconden minder dan de Tesla.

  • Bekijk hier de rit van Romain Dumas.

Productie voor 2018

De technische kenmerken van de lange berline zijn dan ook op zijn zachtst gezegd explosief. De FF 91 heeft vier elektromotoren met in totaal 1.000 pk en 1.800 Nm. Daarmee sprint hij van 0 naar 60 mijl per uur (96 km/h) in 2,39 seconden. Het definitieve model zou in de loop van volgend jaar op de markt moeten komen. Maar ondanks zijn kolossale vermogen wist de snelste elektrische deelnemer uiteindelijk maar de 40ste plaats in het algemene segment te veroveren.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten