Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Blogtests / Wat vind ik van de Lexus LC 500h Hokkaido Limited Edition?

Geschreven door Frédéric Kevers op

De Lexus LC 500h houdt het midden tussen een BMW 8 Reeks Coupé en een Porsche 911. Maar is deze Hokkaido Limited Edition ook even leuk om mee te rijden als om naar te kijken? AutoGids-redacteur Frédéric Kevers zocht het uit.

126.800 €
  • Score redactie /20

De Lexus LC is anders dan alle andere GT's, toch als hybride coupé met 2+2 zitplaatsen. Maar is anders ook beter? Ik zocht het uit aan het stuur van de Hokkaido Limited Edition, een speciale reeks met een specifieke uitrusting die genoemd werd naar het testcentrum van Lexus. Dat bevindt op Hokkaido, een Japans eiland dat bekend staat om zijn vulkanen. 

Leuk Lexus LC 500h Hokkaido

Ik ben geen van fan het Lexus-design. Het is me te ingewikkeld, niet vloeiend genoeg en met proporties die wringen. Maar voor het heerlijke lijnenspel van de LC maak ik graag een uitzondering, met zijn spectaculaire volumes en de messcherpe designdetails die letterlijk in de verf worden gezet door de felrode laktint van de Hokkaido Limited Edition. Deze Lexus LC 500h oogt als een conceptcar die nagenoeg compromisloos in productie ging.

Niet alleen het koetswerk is een feest om naar te kijken, ook binnenin maakt de Lexus LF 500h indruk. Aan de nochtans elegante vormgeving zie je dat deze sportwagen al een tijdje meegaat, maar de assemblage en de materiaalkeuze zijn van een torenhoog niveau. Het is bijzonder prettig vertoeven in de Hokkaido Limited Edition: je hebt echt het gevoel dat je in een uitzonderlijke auto zit.

De Lexus LC 500h is moeilijk te plaatsen: is het nu een coupé, een GT of een echte sportwagen? Maar reeds na enkele meters achter het stuur wordt het echte karakter onthuld, want dit is een Grand Tourisme van het zuiverste water. Deze Lexus heeft lak aan de chronometer, maar verkiest snelle maar soepele kilometers op een bochtenrijk parcours. Of op de onbeperkte Autobahn, moest het echt vooruit moeten gaan. 

Lexus LC 500h

Jammer Lexus LC 500h Hokkaido

De Lexus LC 500h is een heerlijke GT, maar is niet zonder gebreken. De uitstekende audio-installatie van Mark & Levinson kan niet verhullen dat de geluidsisolatie niet geweldig is. Ligt het wegdek er niet perfect bij, dan eist het bandenrumoer al snel een hoofdrol op. Dat je je stem moet verheffen om met je passagier te spreken, is dit soort luxewagen onwaardig.

Een heerlijke GT, maar rijdynamisch bleef ik toch op mijn honger. Want laat de zweep knallen en het onderstel geeft niet thuis, zelfs in de SportPlus-rijmodus heeft de voorkant te weinig grip en verliest de Lexus LC zich te snel in frustrerend onderstuur. En ga je wat te snel op het gas, dan breekt de achterkant wel erg snel uit. Het is geen echte sportwagen. Correctie: het is echt geen sportwagen.

En dat gevoel wordt verder versterkt door de hybride V6. Met een testgemiddelde van 7,2 liter per 100 kilometer blijft het brandstofverbruik weliswaar erg laag, maar je hebt nooit het gevoel met 359 pk onderweg te zijn. De achilleshiel is evenwel de versnellingsbak, die voortdurend lijkt te aarzelen en doortastendheid mist in de manuele schakelmodus. En dat is jammer, want de magnesium peddels zien er geweldig uit en zijn een genot om te gebruiken.

Lexus LC 500h

Dus Lexus LC 500h Hokkaido

De Lexus LC 500h is een kunstwerk op wielen, zeker in speciale Hokkaido-verpakking. Het soort auto dat koppen doet draaien en opgestoken duimen verzamelt. Ook op papier klopt het plaatje, met een erg laag verbruik voor pittige prestaties. Toch vergeet de Lexus LC te knetteren, je bij het nekvel te grijpen en je naar adem te doen snakken. Daarvoor is het allemaal te braafjes, te politiek correct. Ik ben meer iemand voor de variant met atmosferische V8, denk ik...

Verwante testen

In dit artikel : Lexus, Lexus LC

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker