Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Citroën C4 Cactus 1.5 BlueHDi 100: Origineel en zuinig

Geschreven door Jean-Paul Adam op

De C4 Cactus ‘Phase 2’ is al zeer aanwezig in het autolandschap. Geliefd of gehaat (om dezelfde redenen), hij is wel volwassener geworden. Hier is hij met een nieuwe 1.5 BlueHDi perfect overtuigend.

Prijs
NB

De C4 Cactus kreeg een heel nieuwe positionering en wil voortaan ook de liefhebbers van wijlen de C4 verleiden. Missie grotendeels volbracht: de kwaliteitsindruk, het ophangingscomfort en de geluiddemping zijn verbeterd, en over het algemeen heb je de indruk meer waar voor je geld te krijgen. Gelukkig, want de prijs is niet die van een ‘basic’ auto, zoals de Cactus wil zijn.

Echt zuinig

Verder moest het motoraanbod nog bijgewerkt worden. De 1.5 BlueHDi is het antwoord van PSA op de steeds strengere uitstootnormen. Hij is romig en gewillig, produceert echt weinig trillingen en komt opmerkelijk discreet uit de hoek.

Tijdens het rijden merk je al snel dat deze Citroën niet in de wieg is gelegd om snelheidsrecords te breken. De 1.5 BlueHDi 100 komt het best tot zijn recht bij een rustige rijstijl, wat ook zijn roeping is. Hij is zowel in de stad als op gewestwegen op zijn gemak en pakt uit met een soepel karakter, daarbij geholpen door een behoorlijk goede versnellingsbakspreiding.

Na zo’n 400 snelwegkilometers en ongeveer 200 kilometer op gewestwegen en in niet al te druk stadsverkeer konden we een gemiddeld verbruik noteren van 4,9 l/100 km. Het lijdt geen enkele twijfel dat iedereen onder de 5 l/100 km moet kunnen blijven met een kalme en anticiperende rijstijl.

Ons verdict

Trouw aan zijn oorspronkelijke filosofie en met zijn nieuwe positionering is de C4 Cactus meer dan ooit de moeite waard. Foutloos is hij zeker niet, maar hij heeft heel wat kwaliteiten te bieden.

  • Knappe muil, originele lijn en stijl
  • Romige motor, zeer nuchter en stil
  • Koffer- en opbergruimte
  • Povere instrumentatie
  • Achterruiten klappen open
  • Licht onhandige middenconsole

In dit artikel : Citroën, Citroën C4 Cactus

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker