Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Volkswagen Golf tegen 4 rivalen

Geschreven door Jean-François Christiaens op

In tijden van crisis grijpen mensen terug naar vaste waarden. Als dat investeringscliché ook voor de auto geldt, dan had de komst van een nieuwe Golf niet op een beter moment kunnen komen voor Volkswagen. Tenzij een van zijn concurrenten intussen beter bewapend is...

De jongste vertegenwoordiger van het Golf-geslacht start zijn carrière niet in de beste omstandigheden. En dan hebben we het niet alleen over de pandemie. Op het moment dat generatie nummer acht de troon bestijgt, heeft hij ook te maken met muiterij die nooit eerder zo uitgesproken was. Vandaag de dag is het namelijk de SUV Tiguan die schaamteloos de titel van bestverkochte Volkswagen ter wereld claimt. En dan is er binnen een paar weken ook nog de elektrische ID.3, die zich wil profileren als de Golf van het derde millennium.

Maar natuurlijk is de concurrentie voor deze nieuwe Golf niet alleen intern. Het traditionele C-segment blijft een van de pijlers van de markt in Europa en er zijn veel kanshebbers die maar wat graag de scepter willen overnemen. We hebben er vier verzameld rond de Golf met zijn instapdieselmotor van 115 pk, waarvan eentje zelfs met een premiumbadge: de BMW 1-Reeks, de Ford Focus, de Mazda 3 en de Opel Astra. Een goede gelegenheid om na te gaan of deze achtste generatie Golf de dirigent blijft die de maat aangeeft in zijn segment. Of toch op zijn minst op het vlak van veiligheid en connectiviteit, zoals Volkswagen belooft.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker