Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Mitsubishi Eclipse Cross : Een nieuw begin

Geschreven door Tony Verhelle op

Het was een hele poos stil rond Mitsubishi, maar met de Eclipse Cross wordt een nieuwe productcyclus ingeluid, die de Japanse autobouwer bevestigt als constructeur van (hoofdzakelijk) SUV’s. Wij konden al kort met een gecamoufleerd exemplaar rijden.

De relatief kleine Japanse constructeur Mitsubishi heeft enkele moeilijke jaren achter de rug en wist alleen maar te overleven dankzij de hulp van andere zusterfirma’s binnen de grote Mitsubishi-groep. Een klein jaar geleden nog was er het gesjoemel met verbruiksnormen op de Japanse markt, waardoor een aantal toplui van Mitsubishi noodgedwongen een stap opzij moesten zetten. Vlak daarna – en dat is waarschijnlijk niet geheel toevallig – nam Nissan een vrij ruim aandeel in Mitsubishi. Dat geeft dat laatste merk in elk geval de kans om zijn toekomstplannen makkelijker uit te rollen – aangezien die ook passen in die van de Alliantie Renault-Nissan. 

In die toekomst ziet Mitsubishi zichzelf bevestigd als een (niche)producent van hoofdzakelijk SUV’s, maar dan wel met een eigenzinnig kantje. De afgelopen jaren waren zowat vier op de vijf auto’s die Mitsubishi in Europa verkocht, SUV’s en in andere continenten was dat zo mogelijk nog meer. Mitsubishi heeft dan ook al een heel lange geschiedenis met vierwielaangedreven modellen, te beginnen bij de conceptcar PX33, die uit 1936 dateert. 

Moeten we daaruit afleiden dat deze Japanse constructeur geen andere auto’s meer zal bouwen? Dat nu ook weer niet: Mitsubishi ziet nog wel een rol weggelegd voor een auto als de Space Star (als tweede of derde auto in een gezin), maar de hoofdmoot van zijn gamma zal bestaan uit SUV’s, in alle mogelijke varianten. De eerste in de rij nieuwe modellen is de Eclipse Cross – ‘Eclipse’ omdat dit ooit een van de populairste coupés was van Mitsubishi, ‘Cross’ omdat het hier wel degelijk gaat om een SUV, eventueel met vierwielaandrijving.

In dit artikel : Mitsubishi, Mitsubishi Eclipse

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker