Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Dacia Logan MCV 1.5 dCi vs Renault Clio GrandTour 1.5 dCi : Broederstrijd

Geschreven door Julien Matagne op

Het kan vreemd lijken om twee modellen uit dezelfde groep met elkaar te vergelijken, maar de Dacia Logan MCV en de Renault Clio Grandtour zitten natuurlijk een beetje in elkaars vaarwater...

Het kan soms raar lopen: dat Renault erin slaagt om in deze woelige tijden toch het hoofd boven water te houden in Europa, is grotendeels de verdienste van een Roemeens merk... Nu ja, Roemeens is Dacia tenminste toch lang geweest, vooraleer het onder Franse vleugels terechtkwam. De verkoopcijfers van Renaults lowcostdochter blijven maar stijgen sinds het merk in 2005 in West-Europa werd geïntroduceerd. De sleutel tot het succes: het aantal synergieën maximaliseren en technologie hergebruiken, zodat je de prijzen laag kunt houden en met ieder nieuw model een extra dosis comfort en moderniteit kunt toevoegen.

Dacia voert het waar-voor-je-geldprincipe ten top: een motor van de jongste generatie, een behoorlijke afwerking, een beperkt verbruik en een steeds completere uitrusting voor een prijs die alle verbeelding tart. Al die elementen maken de modellen er alleen maar aantrekkelijker op en bezorgen de concurrenten slapeloze nachten – inclusief moederbedrijf Renault. En dan te bedenken dat de groep van plan is om tegen 2020 tot 75 procent van de onderdelen te gaan delen... Maar ook nu al is het systeem van synergieën goed geolied, in die mate dat we ons terecht mogen afvragen wat het prijsverschil van minstens 4.500 euro tussen een Renault Clio Grandtour en een gelijkwaardig uitgeruste Dacia Logan MCV verantwoordt.

In dit artikel : Dacia, Dacia Logan , Renault, Renault Clio

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker