Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Alpine gaat in 2027 naar de VS met elektrische SUV's

Geschreven door Olivier Duquesne op 19-01-2023

Het sportieve merk van Renault, Alpine, zou al in 2027 modellen kunnen verkopen in de VS. Om te beginnen zal het gaan om een elektrische middelgrote SUV, gevolgd door een grotere, eveneens elektrische SUV-coupé.

Alpine wordt elektrisch. Dat begint met een gespierdere versie van de toekomstige Renault 5, een elektrische stadsauto die het Franse merk in 2024 op de markt zal brengen. In 2025 volgt een sportieve SUV, die voorlopig gewoon 'GT' wordt genoemd. Dat model zal profiteren van krachtigere elektromotoren, torque vectoring en specifieke batterijtechnologie. Het is die SUV die in 2027 naar de VS komt, gevolgd door een groter model met een SUV-coupéprofiel.

SUV en SUV-coupé

Volgens Laurent Rossi, CEO van het merk, "wil Alpine naar de VS, wat het grootste deel van het extra volume zal creëren.” Dat zal niet gebeuren met de super-R5, noch met de elektrische opvolger van de A110 in 2027, maar met SUV's. "De VS is de belangrijkste bestemming voor deze auto's." Voorlopig geeft Alpine niet veel informatie over deze voertuigen en hun platform. Synergieën met Geely (via Lotus) zijn echter niet uitgesloten. Vooral omdat Lotus en Alpine samenwerkingsovereenkomsten hebben gesloten, met name voor de toekomstige A110.

De kans op een Franse variant van de Lotus Eletre is dus groot. Zowel wat het platform betreft - afgeleid van dat van de Polestar 3 en de Volvo EX90 - als de aandrijflijn. Renault is zelf niet van plan om in de komende jaren grote, krachtige modellen in zijn elektrische gamma aan te bieden. Het zou dus geen zin hebben om specifiek voor deze Alpine-modellen elektromotoren te ontwikkelen, waarvan de volumes op industriële schaal beperkt zullen blijven. Bovendien hebben de Renault-groep en Geely reeds samengewerkt aan de verbrandingsmotoren van de Franse groep. Het lijkt dus logisch om de synergieën tussen beide partners te vergroten.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten