Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Ferrari: is deze geruisloze 488 een hybride?

Geschreven door David Leclercq op 04-04-2018

Werkt Ferrari aan een sportieve plug-in hybride? Daar lijkt het toch op als we ons mogen baseren op deze beelden, waar we een 488 zien rijden zonder het minste motorgeluid.

Werkt Ferrari aan een plug-in hybride? Dat wordt steeds waarschijnlijker zoals blijkt uit dit filmpje op het internet waar we een 488 over Fiorano (Ferrari’s historische testcircuit) zien rijden zonder dat we een motor horen.

Geruchten

Verschillende bronnen fluisteren al langer dat intern een hybride V8 wordt ontwikkeld voor de volgende generatie van de coupé. Die mogelijkheid lijkt nu te worden bevestigd, al weten we nog niet of het over een microhybride (48 Volt) of een full hybride (BMW i8) wordt waarmee de auto een paar tientallen kilometers zuiver elektrisch kan rijden. Daar staat dan wel een hoger gewicht van de batterijen tegenover.

Waarschijnlijk

Omdat er ook een hybride SUV op de planning staat, lijkt de mogelijkheid sterk waarschijnlijk voor de sportwagens van het automerk. Zeker omdat de normen de komende jaren alleen maar strikter zullen worden en omdat nichemerken zoals Ferrari niet langer gebruik zullen mogen maken van een traditioneel gamma (dat van Fiat in dit geval) om absolutie te krijgen voor hun hogere CO2-uitstoot.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten