Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Hoe long is de range van de Tesla Model Y RWD Long Range?

Geschreven door Klaas Janssens op 22-04-2024

Het gamma van de Tesla Model Y verwelkomt de achterwielaangedreven Long Range. Wat is het rijbereik en de Belgische prijs?

In afwachting van de Juniper-update krijgt de razend populaire Tesla Model Y een nieuwe RWD-variant die het rijbereik van de elektrische SUV maximaliseert. En die in de Gigafactory Berlin-Brandenburg gebouwde versie krijgt de toepasselijke Long Range-benaming opgespeld. Het volgens het WLTP-protocol berekende rijbereik bedraagt dan ook 600 kilometer, een winst van 67 kilometer in vergelijking met de vierwielaangedreven Long Range.

De Tesla Model Y RWD Long Range kan niet alleen een bijzonder interessant energieverbruik van 14,9 kWh per 100 kilometer voorleggen, maar blijft ook pittig presteren. De sprint van 0 naar 100 km/u hoeft niet langer dan 5,9 seconden te bedragen, terwijl de topsnelheid 217 km/u bedraagt. En dat voor een prijskaartje van 49.970 euro. De achterwielaangedrevenbasisversie kost 4.000 euro minder en de vierwielaangedreven Long Range 3.000 euro meer.

Nieuwe prijs- en lidmaatschapstructuur Supercharger-netwerk

Intussen heeft Tesla ook een lidmaatschapsmodel geïntroduceerd voor alle EV-rijders die gebruik wensen te maken van het Supercharger-netwerk. esla-eigenaren zijn automatisch (en gratis) lid, maar ook alle eigenaren van een andere elektrische auto hebben kunnen via een lidmaatschap toegang krijgen tot gereduceerde Supercharger-tarieven.

Dat maandelijkse lidmaatschap wordt verlaagd van 12,99 naar 9,99 euro per maand. Wie meteen voor een jaarlijkse formule kiest, betaalt 100 euro - goed voor een reductie van 16%. Een jaarlidmaatschap biedt Supercharger-gebruikers ook toegang tot tarieven voor leden. Supercharging zonder lidmaatschap blijft beschikbaar bij stations die toegankelijk zijn voor alle EV-rijders, terwijl de Supercharging-tarieven regelmatig bijgewerkt zullen blijven om alle EV-rijders betaalbaar en snel te kunnen opladen. 

Nota voor de Tesla-rijders: de app moet bijgewerkt worden naar versie 4.32 of hoger. 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten