Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Hyundai: 14,5 miljard euro voor EV's tegen 2030

Geschreven door Frédéric Kevers op 02-03-2022

Hyundai en Genesis gaan bijna 14,5 miljard euro investeren om hun gamma van elektrische voertuigen te ontwikkelen, met 17 nieuwe modellen en een doelstelling van 1,87 miljoen verkochte EV's tegen 2030.

Hyundai heeft besloten om tegen 2030 bijna 14,5 miljard euro te investeren in de ontwikkeling van zijn gamma elektrische voertuigen voor zijn merken Hyundai en Genesis. Deze strategie zal resulteren in de lancering van 17 nieuwe uitsluitend elektrische modellen – voor beide merken samen – in de komende 8 jaar. Dit uitgebreide gamma moet de Koreaanse merken in staat stellen tegen 2030 bijna 2 miljoen elektrische modellen te verkopen. Om dit te bereiken zal Hyundai in 2025 een nieuw specifiek IMA-platform – Integrated Modular Architecture – lanceren dat is geoptimaliseerd en afgeleid van het huidige e-GMP dat wordt gebruikt door de Hyundai Ioniq 5 en Kia EV6.

1,87 miljoen EV's tegen 2030

Met een doelstelling om 1,87 miljoen elektrische voertuigen te verkopen tegen 2030, verhoogt Hyundai zijn ambities. Het oorspronkelijke plan was om aan 560.000 stuks te komen tegen 2025. Maar als je bedenkt dat Tesla in 2021 bijna een miljoen auto's heeft verkocht, kun je je afvragen of de Koreanen niet wat timide zijn, ook al blijven ze een breder scala aan modellen met een verbrandingsmotor aanbieden, met of zonder elektrificatie. Met 1,87 miljoen verkochte EV’s in 2030 zal Hyundai-Genesis naar schatting 7% van deze specifieke markt wereldwijd veroveren.

Modulair elektrisch platform

Hyundai zal zijn doelstellingen bereiken door een aanzienlijk herziene en geoptimaliseerde versie van het huidige e-GMP. Het nieuwe platform zal IMA worden genoemd, voor Integrated Modular Architecture, en zal vanaf 2025 worden geïntroduceerd. Het zal worden gebruikt door alle drie de merken van de groep (Hyundai, Genesis en Kia) en zal een zeer breed gamma van modellen bestrijken, waaronder bijvoorbeeld robotaxi's. IMA zal 5 verschillende gestandaardiseerde motoren kunnen aanvaarden, afhankelijk van de specificaties van het model in kwestie.

>> Lees ook – Genesis: focus op elektrisch vanaf 2025

De 17 100% elektrische modellen die voor Hyundai en Genesis tegen 2030 gepland zijn, zullen als volgt verdeeld worden:

Genesis zal overigens vanaf 2025 alleen nog maar geëlektrificeerde modellen op de markt brengen.

Wereldwijde investering

Het budget van 14,5 miljard euro zal niet alleen worden gebruikt om de elektrische voertuigen van Genesis en Hyundai te ontwikkelen, maar ook om de productiecapaciteit en de oplaadnetwerken te vergroten, en om de technologische allianties te financieren die nodig zijn voor ontwikkeling en onderzoek op het gebied van connectiviteit en autonoom rijden.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten