Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / McLaren komt volledig in Bahreinse handen

Geschreven door Frédéric Kevers op 25-03-2024

Het Bahreinse investeringsfonds dat al de voornaamste aandeelhouder was van McLaren, neemt nu de hele winkel over. Een ingreep die de toekomst van het merk veilig moet stellen.

De coronapandemie hakte er zwaar in bij McLaren, dat in 2023 daarom geen andere uitweg zag dan een aantal van zijn kroonjuwelen – het departement Applied Technologies, zijn collectie racewagens, het Technology Centre, enzovoort – van de hand te doen. Tegelijk wist het merk 450 miljoen pond (ongeveer 525 miljoen euro) op te halen bij zijn aandeelhouders.

McLaren MSO

Door een grote reorganisatie bij de aandeelhouders neemt de grootste onder hen, de Bahrain Mumtalakat Holding Company, nu de volledige controle over de hele McLaren-groep over. Anders gezegd: de McLaren Group is voortaan een Bahreins bedrijf dat vanuit Groot-Brittannië actief is.

Investeren in de toekomst

Dankzij deze nieuwe kapitaalsinjectie kan de McLaren Group – waarvan de auto-afdeling Sports Cars kampt met een chronisch rentabiliteitsprobleem – de toekomst serener tegemoet zien, en investeren in zijn producten en technologieën. “Al gaat tegelijk ook de zoektocht naar mogelijke technische samenwerkingsakkoorden met partners uit de sector voort”, zo vertelt Paul Walsh, voorzitter van de McLaren Group.

McLaren Artura Spider

Zopas onthulde McLaren nog maar de Artura Spider, samen met een facelift voor de coupévariant van de sportieve plug-inhybride uit Woking. Maar ook voor McLaren oogt de toekomst elektrisch. Zo zou nog in 2024 een hybride opvolger voor de hypercar P1 (uit 2012) het daglicht moeten zien. Nog in de pijplijn: de eerste SUV van het merk, die uitsluitend volledig elektrisch zal worden aangedreven.

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten