Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Seat: 6 nieuwe modellen tegen 2020

Geschreven door David Leclercq op 30-06-2017

Tegen 2020 wil Seat 6 nieuwe modellen lanceren. Dat is één nieuw model per half jaar. Het gamma gaat met andere woorden fors uitbreiden.

Matthias Rabe, hoofd R&D bij Seat, windt er geen doekjes om: van de 6 nieuwe modellen die we tegen 2020 mogen verwachten “zijn er drie modelvernieuwingen, maar ook drie volledig nieuwe modellen”. Zo weten we al dat er een grote SUV met 7 plaatsen komt. Dat is een Spaanse afgeleide van de Skoda Kodiaq en de Volkswagen Tiguan Allspace. Zijn naam wordt trouwens in oktober onthuld.

Elektrisch

Verder zou Seat een elektrisch model aan zijn gamma toevoegen. Dat zou wel eens kunnen worden gebouwd op de specifieke architectuur MEB voor elektrische auto’s van de VW-groep. Rabe heeft aangegeven dat voor hem het belangrijkste is dat dit model een theoretisch rijbereik haalt van 500 kilometer (voor een reële autonomie van 300 kilometer) en dat hij een interessant prijskaartje krijgt. Het derde model blijft daarentegen een mysterie en we weten helemaal niet wat Seat nog in de koker heeft.

Vernieuwingen

Voor wat de modelvernieuwingen betreft, is uiteraard de Leon aan de beurt, die al sinds 2012 op de markt is. Alejandro Mesonero, de designbaas van het merk, is er al mee bezig en belooft een bijzonder apart ontwerp. Volgens sterke geruchten zou deze nieuwe Leon recht hebben op een hybride afgeleide, misschien wel een plug-in hybride zoals de VW Golf GTE.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten