Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Toyota en Panasonic gaan samen voor goedkopere batterijen

Geschreven door David Leclercq op 23-01-2019

Toyota en Panasonic hebben een akkoord getekend om vanaf 2020 een joint-venture op te richten om batterijen te maken. Voor Toyota is de bedoeling om zijn toegang tot batterijen te vrijwaren, die cruciaal zijn voor de auto’s van morgen.

Toyota en Panasonic gaan samenwerken rond de productie van batterijen van hybride en elektrische auto’s. De bedoeling is om een joint-venture op te richten die vanaf 2020 actief wordt. Die moet de concurrentie aangaan met de Chinezen, die vandaag het leeuwendeel in handen hebben van deze steeds meer lucratieve en onvermijdelijke markt. De structuur wordt voor 51 procent eigendom van Toyota en voor 49 procent van Panasonic, wat laat vermoeden dat de autobouwer het laatste woord wil behouden in de beslissingen van deze joint-venture.

Ook voor partners

De joint-venture zou batterijen gaan leveren aan Toyota’s partners in de ontwikkeling van elektrische auto’s, met name Mazda en Subaru. Het nieuwe bedrijf pakt trouwens uit met een interessant detail: de joint-venture gaat batterijen ontwikkelen met prismacellen of solide elektrolyt, die een veel grotere energiedichtheid bieden dan de huidige generatie lithium-ionbatterijen. Toyota schat ter herinnering dat deze technologie tegen 2025 productierijp is. De joint-venture moet Toyota helpen bij zijn ambities om tegen 2030 zo’n 1 miljoen uitstootvrije auto’s en brandstofcelwagens te bouwen. Het voordeel voor Panasonic is dat het minder afhankelijk wordt van Tesla, waar het vandaag exclusief leverancier van is.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten