Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Citroën C4 Citroën C4 Cactus treedt in het gelid

Verwachte lancering : 01-01-2018

Geschreven door Jean-François Christiaens op 11-09-2017

In de Citroën-‘Car Configurator’ dook kortstondig de nieuwe C4 Cactus op. Zo konden we zien dat de gefacelifte versie in het gelid treedt en een meer conventionele stijl krijgt.

Van een merkwaardig verhaal gesproken: dit ‘lek’ van een foto van een toekomstig model komt niet van spionagefotografen of van een autowebsite die zijn voeten veegt aan een embargo. Neen, Citroën toonde de gefacelifte C4 Cactus kortstondig zelf in zijn configurator. Het model komt tegen het eind van het jaar naar de showrooms. Of het gaat om een elektronische fout of om een slim georkestreerde marketingcampagne zullen we nooit te weten komen… Maar het gaf ons in elk geval de kans om de toekomstige C4 Cactus te ontdekken. En uit deze eerste beelden moeten we vaststellen dat Citroën aan zijn “dwarsligger” heeft gevraagd om zich wat meer te gedragen…

Vaarwel Airbumps

Uiteraard springt eerst de verdwijning van de Airbumps in het oog, die kussens op de flanken die parkeerblutsjes moeten vermijden. Nu ja, ze verdwijnen niet helemaal, maar ze worden veel fijner en beschermen alleen nog de onderste rand van de deuren van de nieuwe versie. Ook vooraan wordt het uiterlijk een stuk discreter. Het zwarte deel onder de koplampen verdwijnt. Op de profielfoto die op de configurator is opgedoken, valt op dat ook de zo kenmerkende dakrails van de eerste C4 Cactus zijn verdwenen. Ze zouden enkel nog als optie verkrijgbaar zijn. De facelift wordt bovendien een vleugje chiquer door zijn zijdelingse richtingaanwijzers te verplaatsen van de koetswerkpanelen naar de buitenspiegels.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten