Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Ford Mustang: Shelby GT500 én hybride versie

Geschreven door Thibaut Miserque op 16-03-2018

Ford brengt ons het water in de mond met een foto van de voorkant van de toekomstige Mustang Shelby GT500. En anderzijds bevestigt het merk dat er in 2020 een hybride Mustang komt…

Het is niet meer dan een in de schemering genomen foto van het front, maar de auto lijkt veel lucht te happen agressiever te zijn dan de normale Mustang. En hij is vooral getooid met het cobra-embleem, het beroemde logo van Shelby. Van een EcoBoost is hier geen sprake, bij Shelby zweert men bij de V8. Na de gestripte en voor het circuit getunede Shelby GT350R met zijn atmosferische V8 van 533 pk haalt de GT500 uit zijn drukgevoede V8 liefst 700 pk. Met 30 pk meer dan de GT500 uit 2013 maakt dat van hem de krachtigste in serie gebouwde Ford ooit. Zelfs de jongste Ford GT doet het met 45 pk minder. De toekomstige Mustang Shelby GT500 komt in 2019 op de markt. Maar het is natuurlijk afwachten of Europa er ook recht op zal hebben.

Evolutie

Tegen 2020 gaat de Mustang een andere richting uit: die van de hybride techniek. Het staat al een paar maand in de sterren geschreven dat de Mustang en de pick-up F-150 een hybride versie zullen krijgen. Ford belooft voor de Mustang prestaties en rijplezier vergelijkbaar met die van de V8, maar wil nog niet verklappen of daarmee de dagen van die laatste geteld zijn. De aandrijflijn bestaat waarschijnlijk uit de combinatie van de 3.5-V6 EcoBoost uit de pick-up en een elektromotor.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten