Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Brussel / Welke veranderingen ondergaat het Autosalon Brussel in 2023?

Geschreven door Olivier Duquesne op 24-11-2022

Het Autosalon van Brussel vindt plaats van 13 januari (Avant-Première) tot 22 januari 2023. De beurs speelt zich af in zes paleizen, maar richt zich vooral op de auto met daarnaast enkele evenementen en verrassingen.

Van 14 tot 22 januari 2023, na een avondje voorproeven op vrijdag 13 januari, zal het Autosalon van Brussel zijn 100ste editie in stijl vieren. Het wordt nog eens  een "fysieke" show die handig gebruikmaakt van het (tijdelijk?) verdwijnen van het autosalon van Genève en op de persdag van 13 januari de prijsuitreiking van de Auto van het Jaar (COTY) organiseert.

Voor het grote publiek is het goede nieuws een terugkeer, in voorverkoop, van de ticketprijs van tien jaar geleden en de aanwezigheid van bijna alle merken op de markt - zelfs van nieuwe (Chinese) fabrikanten. Wereldwijde en Europese avant-premières zullen zeker aanwezig zijn. De organisatoren hebben zich ook ingespannen om originele evenementen en stands aan te bieden.

Voordeeltarief tot 15 jaar

Het tarief in voorverkoop tot 13 januari bedraagt 12,50 euro (15 euro vanaf 14 januari of ter plaatse) en zelfs 7,5 euro in de voorverkoop (10 euro vanaf 14 januari of ter plaatse) voor kinderen van 6 tot 15 jaar. Het barema voor "kinderen" ligt hoger dan voordien, want hun leeftijdsgrens is niet langer 12 jaar.

Parkeren op het terrein C blijft 10 euro kosten. De openingsavond, deze keer zonder obligate uitnodiging, op 13 januari kan je beleven voor 60 euro, maar het aantal entrees is wel beperkt. Het ticket geeft ook toegang tot 'The Avenue', een deel van Paleis 6 met podia gewijd aan verschillende luxemerken, in de stijl van 'Dream Cars'.  Maar dan een stuk compacter.

Twee nocturnes

Naast de openingsavond zijn er twee nocturnes gepland: maandag 16 januari en vrijdag 20 januari 2023. Hou er rekening mee dat de organisatoren het aantal bezoekers beperkt tot 35.000 per dag (behalve tijdens de nocturnes). Het is dus belangrijk om vooraf onlinetickets te kopen. Het Autosalon van Brussel beperkt zich tot de Hallen 5, 6, 7, 9, 11 en de Patio van de Brussels Expo. De toegang naar de metro bevindt zich voor Hal 5. 

E-gaming en tijdreizen

Hal 9 zal onder meer gewijd zijn aan e-Sports met simulatoren en spelconsoles die toegankelijk zijn voor bezoekers. Er staan ook wedstrijden gepland. De aanwezigheid van verschillende F1-auto's is ook aangekondigd, waaronder die van Max Verstappen en Lewis Hamilton.

De Patio wordt omgetoverd tot een teletijdmachine met vijftien iconische modellen begeleid door een geluids- en lichtshow die de jubileumeditie van het Autosalon van Brussel herdenkt. Daarnaast zullen zo'n vijftig merken aanwezig zijn in het Heizelpaleis. Voor motorfietsen is er dit jaar geen plek, maar verschillende fabrikanten zullen op hun stands zowel tweewielers als bedrijfsvoertuigen presenteren.

Alle informatie (nieuws, praktische informatie, saloncondities) over het Autosalon van Brussel 2023 vind je op onze speciale salonwebsite!

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten