Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Brussel / Brussels Auto Show 2024: een schat aan ervaring

Geschreven door Olivier Duquesne op 17-08-2023

De Nederlandse organisatoren van de Brussels Auto Show in januari 2024 (die we wettelijk geen ‘Autosalon’ mogen noemen) verwelkomen twee oudgedienden van Febiac en een autojournaliste in de adviesraad van het evenement.

Update – Sabrina Parant, Luc Bontemps en Pierre Lalmand treden toe tot de adviesraad van de Brussels Auto Show (BAS) die van 17 tot 21 januari 2024 wordt georganiseerd door het Nederlandse evenementenbureau 402 Automotive na de annulering van het traditionele Autosalon van Febiac. De nieuwe organisatoren willen gebruikmaken van de ervaring en expertise van de journaliste en van de twee heren die vóór de Covid-crisis aan het roer stonden van het jaarlijkse auto-evenement. Zij zullen een belangrijke versterking vormen om dit project tot een goed einde te brengen en misschien bepaalde spelers te motiveren om deel te nemen aan BAS 2024.

Hun rol

De Belgische (Franstalige) autojournaliste Sabrina Parant, lid van de jury van Women's World Car Of The Year en oprichtster van Ladies Drive, zal haar ervaring in de autosector inbrengen in de adviesraad van de Brussels Auto Show. Haar taak is "de aantrekkingskracht van de show te verrijken, met een vrouw- en diversity-gerichte vertegenwoordiging van de autowereld [...] met als missie om een platform te creëren dat diversiteit, innovatie en expertise viert."

Pierre Lalmand was 9 jaar lang directeur van het salon van Brussel, tot 2022. Binnen de adviesraad van de BAS bestaat zijn rol erin de bezoekerservaring te verbeteren en "zijn expertise te benutten om de strategische richting van de nieuwe Brussels Auto Show te bepalen, door mee vorm te geven aan de inhoud, de kenmerken en de algemene betrokkenheid bij autoliefhebbers, professionals uit de sector en bezoekers".

Luc Bontemps werkte 22 jaar bij Febiac, waarvan hij met name CEO en voorzitter is geweest, en is een belangrijk lid van de adviesraad voor het digitale platform van de BAS. Zoals Eric-Mark Huitema, voorzitter van de adviesraad van de Brussels Auto Show, zei: "De ongeëvenaarde expertise van Luc en zijn belangrijke invloed in de autosector, in combinatie met zijn inzet om de sector vooruit te helpen, sluiten perfect aan bij onze missie om een dynamisch en lonend platform te creëren voor autoliefhebbers en professionals."

Update 18 augustus 2023 – Mark Pecqueur

De adviesraad van de BAS verwelkomt ook Mark Pecqueur. De docent en onderzoeker aan de campus De Nayer van de Thomas More Hogeschool in Sint-Katelijne-Waver bereidt studenten voor op de snelle evolutie van de auto. Hij is gepassioneerd door autotechnologie en duurzame mobiliteit.  Hij is ook co-auteur van het in 2021 gepubliceerde boek “Run On Water”, over waterstoftechnologie. Zijn rol zal erin bestaan "de toekomstige richting van de Brussels Auto Show te bepalen".

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten