Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Brussel / Dan toch? Autosalon van Brussel in januari 2024 - UPDATE: reactie Febiac

Geschreven door Klaas Janssens op 13-06-2023

Febiac organiseert geen Brussels Motor Show in 2024, maar er zou wel een nieuw autosalon van Brussel komen - met motoren en dreamcars. Afspraak in januari op de Heizel, met dank aan de Nederlandse eventorganisator 402 Automotive.

UPDATE: Reactie Febiac

Febiac heeft een persbericht uitgegeven als reactie op de aankondiging dat er in januari 2024 een auto-evenement zal plaatsvinden. De automobielfederatie verwelkomt elke actie om de auto-industrie te promoten, maar wijst erop dat de termen "Salon de l'auto", "Autosalon", "European Motor Show Brussels Auto" en "Dream Cars" beschermde handelsmerken zijn.

Febiac verduidelijkt haar standpunt bij monde van Andrea Cremer, gedelegeerd bestuurder: "Het feit dat derden de naam van het Salon en Dream Cars gebruiken om de aandacht te vestigen op de evenementen die ze willen organiseren, schept verwarring. Daarom willen we exposanten, leveranciers en bezoekers tijdig informeren, zodat iedereen begrijpt waar we het over hebben. Bijgevolg kunnen noch het "Autosalon" noch de "Dream Cars" georganiseerd worden op de manier zoals ze bekend zijn bij het publiek.

Nadat D'Ieteren en BMW afhaakten, zag de automobielfederatie Febiac zich gedwongen tot het annuleren van de Brussels Motor Show in 2024. Maar die leemte zou opgevuld worden, want de Nederlandse eventorganisator 402 Automotive plant een alternatief Autosalon van Brussel in de Heizelpaleizen van de Brussels Expo.

Met Dream Cars en motoren

Tijdens de klassieke salonperiode in januari wil 402 Automotive een innovatief autosalon organiseren. Naast de klassieke presentatie van nieuwe modellen van de verschillende autoconstructeurs, zou er ook veel aandacht besteed worden aan supercars en hypercars (zoals dat destijds het geval was bij de Expo Dream Cars tijdens de Brussels Motor Show). Ook de motoren, niet present in 2023, zouden een comeback maken.

Van 17 tot en met 21 januari 2024 op de Heizel

De Nederlandse organisator is momenteel in gesprek met de invoerders om te bekijken wat de juiste randvoorwaarden zijn voor deelname aan dit Autosalon van Brussel 2.0. Er is ook een datum: de nieuwe autoshow zou georganiseerd worden van 17 tot en met 21 januari 2024. Maar het zou kunnen dat 402 Automotive die periode uitbreidt, mochten de invoerders daarom vragen.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten