Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Genève 2016 / Volkswagen geeft prioriteit aan elektrische wagens

Geschreven door David Leclercq op 27-02-2016

Herbert Diess, topman van het merk Volkswagen, heeft zijn ingenieurs de opdracht gegeven om een elektrische auto te creëren die even emblematisch is als de Golf. Dat verklaarde hij in de marge van het salon van Genève.

Na de affaire met sjoemelsoftware in dieselmotoren heeft Volkswagen een nieuwe strategie rond groene wagens uitgewerkt. In die optiek heeft Herbert Diess aan de ingenieurs gevraagd om ‘de Volkswagen voor het digitale tijdperk’ te creëren, een model dat blijkbaar al in de pijplijn zit en in 2019 verwacht wordt. De auto is zeker elektrisch, maar de topman van VW beklemtoont ook de connectiviteit en de infotainmentmogelijkheden.

4,4 meter

Nu moeten de afmetingen van de auto bepaald worden. Het model wordt wellicht 4,4 meter lang, niet zoveel meer dan de Golf (4,24 meter). Meerdere ingenieurs vertelden al over het project en legden uit dat het de bedoeling is om spitstechnologie te gebruiken voor een prijs die toegankelijk is voor de gemiddelde automobilist. Dat vertelde althans ‘een bron’ aan onze Britse collega’s van Autocar. Het nieuwe model wordt ontwikkeld op basis van een nieuwe architectuur voor elektrische wagens van de groep, het MEB-platform.

Veel ruimte en 500 km autonomie

Volkswagen streeft naar een optimaal ruimtegevoel, een grote wendbaarheid en veel mogelijkheden om te connecteren. Terwijl de volgende generatie van de e-Golf een autonomie tot 300 km biedt, zou het nieuwe model dat in 2019 verwacht wordt een veel groter rijbereik halen met één laadbeurt. Volkswagen rekent op een autonomie tot 500 km, dezelfde afstand als Porsche aankondigt voor zijn toekomstige Mission E.

20 elektrische modellen in 2020

Matthias Müller (CEO van de Volkswagen-groep) heeft dan weer bevestigd dat er tegen 2020 twintig elektrische auto’s of plug-inhybrides beschikbaar zullen zijn binnen de groep (alle merken samen). Hij legde de nieuwe koers uit: “We gebruiken de huidige crisis om de fundamenten van de groep opnieuw te definiëren. Ik denk dat we nu de kans hebben om betere Volkswagens te bouwen.”

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten