Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

#autochina / Salon van Peking 2018 – Mercedes-Maybach Vision Ultimate Luxury: meer dan een conceptcar

Geschreven door Laurent Norro op 25-04-2018

Mercedes-Maybach heeft de conceptcar Vision Ultimate Luxury onthuld. Het is duidelijk meer dan gewoon een vingeroefening. Dat vraagt een woordje uitleg…

Op het salon van Peking heeft Mercedes-Maybach de conceptcar Vision Ultimate Luxury onthuld. Het gaat om een SUV met de lijnen van een klassieke berline. Zijn heel ‘bijzondere’ design is de vrucht van de fantasie van Gorden Wagener. Hij is de hoofdontwerper van het merk en hij bevestigt op deze manier dat Mercedes-Maybach zich meer dan ooit opwerpt als het ‘ultieme luxemerk’. Maar voorbij deze conceptcar die nooit in deze vorm werkelijkheid zal worden ruiken we wel de komst van een GLS met Maybach-logo.

Absolute verfijning

De conceptcar heeft forse afmetingen: 5,26 meter lang, 2,11 meter breed en 1,76 meter hoog. Met dergelijke maten ontvangt hij zijn vier passagiers uiteraard in de beste omstandigheden en lijkt hij even imposant als de Bentley Bentayga of Rolls-Royce Cullinan. Voor het uiterlijk zal de derde generatie van de GLS waarschijnlijk enkel het front en een paar details van deze conceptcar overnemen. Het interieur van zijn kant brengt luxe tot zijn hoogtepunt door in te zetten op fijn leer, edelhout en roos goud. Allemaal erg stijlvol. Zeker als je weet dat in de stoelen zowel oosterse als westerse motieven zijn opgenomen.

EQ-gamma op komst

Ook de technologie onder het kleedje van de elektrische SUV maakt indruk. Hij wordt aangedreven door 4 elektromotoren (één in elk wiel) met een gecumuleerd vermogen van ongeveer 740 pk. De batterij van haar kant heeft een opslagcapaciteit van 80 kWh. Dat zou moeten volstaan voor een rijbereik van ongeveer 500 kilometer. Al deze technologie zouden we tegen 2020 zien opduiken onder het koetswerk van de berline EQ S, die in 2020 in productie gaat.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten