Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosport / Alpine A 110 Cup: raceversie

Geschreven door Olivier Duquesne op 30-10-2017

In 2018 start Alpine een eenmerkencompetitie in Europa. De coureurs zullen allemaal met een A 110 Cup rijden, met een motor van 270 pk voor 1.050 kilo. De racewagen zou levendig, efficiënt en gemakkelijk te besturen zijn.

De Alpine A 110 Cup is de racewagen die wordt ingezet in de Alpine Europa Cup die de constructeur in 2018 start. Voor de eenmerkencompetitie zijn zes races voorzien, waarvan een op Spa-Francorchamps op 22 en 23 september. De coureurs zullen zich met elkaar meten aan het stuur van hun 1.050 kilo zware Alpine met een motor van 270 pk (+ 18 pk) en dus een verhouding gewicht-vermogen van 3,9 kg/pk. De 1.8-turboviercilinder ontwikkelt 320 Nm en wordt gekoppeld aan een sequentiële zesbak, terwijl het remsysteem van Brembo komt. Het gebruikt schijven gemaakt in één stuk magnesium en heeft klauwen met zes zuigers.

Racegemak

De racewagen wordt geprepareerd door Signatech en krijgt een aangepaste ophanging om de koetswerkhoogte met 40 millimeter te verlagen in vergelijking met de straatversie. Hij krijgt verankeringspunten aan de rolkooi en de stijfheid is aangepast. De teams van Signatech hebben een auto willen maken die plezierig rijdt en die toegankelijk is voor beginnelingen. Daarom behoudt hij ook een uitgebreid pakket van elektronische rijhulpsystemen, met een instelbare en uitschakelbare ABS en trekkrachtcontrole. Toch hangt ook de ophanging af van mechanische instellingen. Zo is de in- en uitgaande slag van de Öhlins-veerdempercombinaties regelbaar.

20 exemplaren

De motorsturing SRG 140 van Magneti-Marelli van de jongste generatie heeft een systeem om data over de motor en het chassis te verzamelen. Daarmee kan het team de coureur helpen om zijn prestaties te verbeteren. Verder omvat het stuurwiel de hendels om de versnellingsbak te bedienen, een digitaal instrumentenbord en alle nuttige bedieningsknoppen. De banden komen van Michelin. En om je sponsors te plezieren met circuitdopen kan in het interieur een tweede kuipstoel worden geïnstalleerd. Alpine biedt de A 110 Cup aan voor 100.000 euro. Voor 2018 zijn maar een twintigtal exemplaren beschikbaar.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten