Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosport / Volkswagen: elektrisch prototype op de Pikes Peak?

Geschreven door Laurent Norro op 20-10-2017

Tegen 2020 zou Volkswagen willen deelnemen aan de elektrische versie van de legendarische heuvelklimrace Pikes Peak in de Verenigde Staten. De constructeur heeft een teaser gepubliceerd die alle twijfel wegneemt.

Binnenkort onthult de VW-groep een conceptcar die laat vermoeden dat een van haar merken een record gaat proberen breken op de beroemde heuvelklimrace van de Pikes Peak in Colorado (Verenigde Staten). En als we de teaser goed bekijken, gebeurt dat onder VW-vlag.

Blazoen oppoetsen

De beelden laten een racewagen zien die volgens heel wat experts op het startveld van de Pikes Peak zou kunnen verschijnen, een van de meest gemediatiseerde autoraces van de Verenigde Staten. Volkswagen wil uiteraard met een elektrische auto deelnemen en wil deze race gebruiken om aan de overkant van de Oceaan zijn blazoen op te poetsen na het Dieselgate-schandaal. Dat wordt interessant, zeker omdat er heel wat nodig zal zijn om het absolute record te verbreken dat Sébastien Loeb in 2013 samen met Peugeot behaalde. Die beklom de berg namelijk in 8 minuten en 13 seconden…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten