Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosport / Williams FW44 zoekt naar oude glorie

Geschreven door Klaas Janssens op 15-02-2022

Vorig jaar kon Williams de rode lantaarn doorgeven aan Haas. De nieuwe FW44 moet die weg naar boven bestendigen, al blijft de weg naar de vroegere hoogdagen nog lang.

Het ooit zo succesvolle Williams-team ging door een gitzwarte periode, maar sinds vorig seizoen schijnt er weer licht aan het einde van de tunnel. Ze bengelden niet langer achteraan het veld, in 2021 wisten zowel Nicolas Latifi als George Russell punten te scoren.

En met de nieuwe Williams FW44 wil de Britse renstal een nieuwe stap zetten. En daarbij hoopt het door Jost Capito geleide team te profiteren van de nieuwe regels die in 2022 geïntroduceerd worden, regels die vooral de kleinere teams zouden moeten helpen.

F1 2022: Williams FW44 Mercedes

Russell maakt plaats voor Albon

In 2022 kan Williams opnieuw rekenen op de hybride turbomotor van Mercedes, maar sterpiloot George Russell maakte promotie en wordt teammaat van Lewis Hamilton. Nicolas Latifi blijft op post en krijgt het gezelschap van Alex Albon, die een comeback maakt in de Formule 1 na een jaartje in de DTM. De Brit met Thaise roots reed in 2019 voor Red Bull Racing, maar werd daar genadeloos rond de oren gereden door Max Verstappen. Albon is dan ook gebrand op eerherstel.

De wagen op de foto's draagt dan wel de kleuren van de nieuwe machine, maar het is nog niet de Willams FW44 die eind maart aan de start zal staan van de seizoensopener in Bahrein. Net zoals we dat eerder zagen bij Haas en Red Bull toont Williams een showcar. Dat in tegenstelling tot Alphatauri,  Aston Martin en McLaren, die wel de moed hadden hun racer voor 2022 te tonen.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Williams Racing (@williamsracing)

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten