Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Banden / Nokian: verkeersdrempel kijkt banden na

Geschreven door David Leclercq op 21-05-2018

Bandenbouwer Nokian heeft een origineel concept bedacht: een verkeersdrempel die je banden scant en bekijkt in welke staat ze zich bevinden. Praktisch.

We weten het allemaal: de veiligheid van een auto hangt in de eerste plaats af van de remmen, de schokdempers en de banden. Bandenconstructeur Nokian wil daarom verkeersdrempels gaan maken die de banden scannen om hun gezondheid na te gaan.

Verkeersdrempel

Nokian heeft al zo’n slimme bult geïnstalleerd in de inrit van een parkeergarage in de buurt van Helsinki. Blijkbaar krijgt het daar positieve feedback op, want 80 procent van de gebruikers zou de plaatsing van dit soort toestellen aanraden. Om ervan gebruik te kunnen maken, moeten automobilisten zich inschrijven (per mail of sms) en vervolgens over de geconnecteerde drempel rijden. Je verneemt dan via je persoonlijke account wat de staat van je banden is en, indien nodig, of je ze moet vervangen. Nokian koppelt het idee ook aan commerciële samenwerkingen, met prijskortingen bij plaatselijke bandenverkopers. Wanneer zouden we het idee bij ons zien opduiken?

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten