Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Blog / Audrans verhaal - Akio Toyoda neemt afscheid

De baas van Toyota, Akio Toyoda, heeft de teugels van 's werelds grootste autogroep overgedragen. Hij zal de geschiedenis van het merk ingaan als degene die het aandurfde het imago van de Japanse fabrikant nieuw leven in te blazen.

Audran's verhaal is een vleugje humor op de punt van het potlood. Vandaag kijkt onze cartoonist naar de machtsoverdracht aan de top van het Toyota-concern en de leuke en sportieve erfenis die Akio Toyoda heeft achtergelaten. Toyota is nog steeds 's werelds grootste autogroep en dat is grotendeels te danken aan Akio Toyoda. Toyoda, erfgenaam van de stichtende familie van het merk, nam in 2009 de leiding van het bedrijf over en heeft zijn functie nu overgedragen aan Koji Sato, tot nu toe de baas van Lexus en Gazoo Racing. Hoewel de nieuwe baas geen lid meer is van de Toyoda-familie, zal hij het werk van zijn voorganger kunnen voortzetten.

Akio Toyoda was een grote captain of industry, maar hij was en is bovenal een auto- en motorsportliefhebber. Aan hem hebben we de oprichting van Gazoo Racing te danken. Een naam die doet denken aan Toyota's successen in het World Endurance Championship (WEC) en de 24 uur van Le Mans, maar ook in het World Rally Championship (WRC). Belangrijker is dat de heer Toyoda de letters GR - Gazoo Racing - een echte populaire dimensie heeft gegeven met productiemodellen die het imago van het merk hebben afgestoft. Daartoe behoren de GR Supra, verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak in tegenstelling tot zijn BMW-kloon, en de GR86, maar ook - en vooral - de ongelooflijke GR Yaris, exclusief ontworpen om het werk in het rallykampioenschap te ondersteunen. Een geweldig speeltje dat nu met de GR Corolla is opgeklommen tot de hoogste categorie. Arigato gozaimasu, Akio Toyoda!

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten