Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Inschrijvingen februari 2017: weer winst

Geschreven door Olivier Duquesne op 03-03-2017

In februari 2017 werden 2.000 nieuwe auto’s meer ingeschreven dan in februari 2016, wat nochtans een schrikkelmaand was. Daarmee is de groei al voor de tweede maand op rij ingezet.

In België werden afgelopen maand 51.942 nieuwe auto’s ingeschreven. Dat is 4,5 procent beter dan in februari 2016, terwijl die maand nochtans 29 dagen telde. Sinds het begin van het jaar registreerden Febiac en de Federale overheidsdienst mobiliteit & transport 103.643 nieuwe inschrijvingen, wat 10,22 procent beter is dan in 2016. Dezelfde vaststelling gaat op voor de lichtevrachtvoertuigen, die er met 13,99 procent op vooruit gingen. Voor de motorfietsen ziet het er daarentegen slechter uit, want hun inschrijvingscijfers gingen er met 20,74 procent op achteruit sinds 1 januari.

Peugeot op kop

Peugeot valt op omdat het afgelopen maand in de top 3 van de inschrijvingen doordrong. Dat heeft het ongetwijfeld te danken aan het succes van de 3008. In februari blijft het merk echter wel nog achter Renault steken. Op de derde plek vinden we Opel, dat ook beter in vorm is gekomen en dat zelfs Volkswagen inhaalt. Voor de twee eerste maanden van het jaar samen blijft VW daarentegen in de bruto cijfers leider, voor Renault en BMW.

Wachten op de nettocijfers

Maar dit klassement wordt ongetwijfeld door elkaar gehaald eens de gecorrigeerde cijfers bekend geraken. Daarin worden namelijk de inschrijvingen geschrapt van de auto’s die binnen de 30 dagen weer werden uitgeschreven. Voor januari zien we zo Renault van de derde naar de zesde plaats tuimelen. Het herberekende klassement van januari geeft daarom volgende top 5: BMW, Volkswagen, Opel, Peugeot en Mercedes.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten