Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Europese inschrijvingscijfers 2014: beter dan 2013

Geschreven door Olivier Duquesne op 26-01-2015

In tegenstelling tot de stagnerende Belgische automarkt zijn de verkoopscijfers er op Europese schaal op vooruitgegaan in 2014, met 5,3 procent. Volkswagen blijft domineren, vooral met de Golf.

Volgens het bedrijf JATO zijn de Europese autoverkoopscijfers er in 2014 met 5,3 procent op vooruitgegaan tegenover 2013. België noteerde daarentegen een status quo (- 0,6 procent). De markt met de grootste daling is Servië (- 11,7 procent), de sterkste stijger is Portugal (+ 33,5 procent), weliswaar in afwachting van de definitieve cijfers voor december 2014. Bij onze noorderburen in Nederland kromp de automarkt met 6,5 procent, in het oosten (Duitsland) werden 2,9 procent meer auto's verkocht, en Luxemburg ging er met 6,8 procent op vooruit. Frankrijk blijft net als België stilstaan, met een zeer licht groei van 0,3 procent.

Op Europees vlak domineert Volkswagen de statistieken, met een vooruitgang van 3,9 procent, gevolgd door Ford (+ 4,3 procent), Opel/Vauxhall (+7,4 procent), Renault (+9,2 procent) en Peugeot (+6,0 procent). Europa's meest populaire auto blijft de Volkswagen Golf, een positie die hij nog verstevigt met een vooruitgang van 11,1 procent. Hij wordt gevolgd door de Ford Fiesta, de Renault Clio, de Volkswagen Polo en de Opel/Vauxhall Corsa. Bepaalde modellen kenden een explosieve groei dankzij de introductie van een nieuwe modelgeneratie, zoals de BMW X5 (+ 122,4 procent), de Nissan Note (+ 94,2 procent) en de Mazda 3 (+ 89,2 procent).

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten