Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Inschrijvingen: BMW op het podium

Geschreven door Olivier Duquesne op 01-12-2015

Afgaand op de resultaten van november 2015 mogen we hopen op 500.000 inschrijvingen van nieuwe wagens dit jaar. En een premiummerk verovert zelfs een plaats op het podium: BMW komt na Volkswagen en Renault.

Zou de Belg een zwak hebben voor het Duitse merk? BMW haalt in ieder geval Peugeot in wat het aantal inschrijvingen van nieuwe auto’s betreft. Uit de gegevens van november blijkt dat Renault nog steeds het merk is waarvan maandelijks de meeste nieuwe auto’s ingeschreven worden. In november waren het er 4.222. Na het merk met de ruit volgt Volkswagen, met 3.681 inschrijvingen de voorbije maand. In België lijkt VW dus niet te lijden onder een al te grote daling van de verkoop. En dan volgt BMW met 3.116 inschrijvingen.

De 500.000 in het verschiet

Van 1 januari tot 30 november registreerde de Belgische autoriteiten 468.325 inschrijvingen van nieuwe auto’s, goed voor een stijging van 2,71 procent ten opzichte van 2014 (455.949). De grens van 500.000 is haalbaar tegen het eind van het jaar. Temeer daar november vrij goed was, met een stijging van 22,16 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Als we terugkijken naar de nettocijfers van oktober (met aftrek van de uitschrijvingen binnen de 30 dagen), dan zien we dat de markt stabiel blijft. En BMW doet het nog beter.

Terug naar oktober

Op basis van de nettogegevens van januari tot oktober zou BMW zelfs op de tweede plaats staan, na Volkswagen en voor Peugeot. En Renault? Dat merk met een specifieke strategie wat inschrijvingen betreft, zou dan op de vierde plaats terechtkomen. Het gaat Opel vooraf. Achter deze top 5 verdringen de Duitse premiummerken zich, met Audi voor Mercedes. Citroën, Ford en Hyundai vervolledigen de top 10.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten