Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Audi Q2 officieel bevestigd voor 2016

Verwachte lancering : 31-12-2016

Geschreven door Xavier Daffe op 29-12-2015

Audi zet zijn productoffensief voort en investeert 3 miljard euro in nieuwe technologieën en nieuwe modellen voor 2016. De kleine SUV Q2 is bevestigd.

Bij monde van zijn CEO Rupert Stadler heeft Audi verklaard dat het “blijft investeren in nieuwe technologieën om zijn concurrentiepositie te versterken”. Concreet betekent dat 3 miljard euro investeringen, waarvan de helft voor de twee Duitse productiesites in Ingolstadt en Neckarsulm. De Brusselse vestiging werd niet vermeld in het bericht. Audi werft ook experten aan op het vlak van motoren en digitale technologie en verruimt zijn gamma.

Q2 bevestigd

Binnen deze strategie is de kleine SUV Q2 bevestigd voor 2016, net als de opvolger van de Q5, een grote facelift van de bestseller in een segment waarvan de expansie niet te stoppen lijkt. Door het nieuwe productoffensief, zal het gamma van het merk met de vier ringen maar liefst zestig modellen tellen tegen 2020.

Alternatieve energie

“Een aanzienlijk deel van onze investeringen betreft alternatieve energiebronnen”, verklaarde Rupert Stadler nog. Er komen dus meer elektrische modellen en vanaf 2018 verschijnt een heel gamma elektrische voertuigen van de nieuwe generatie. Het bericht verwijst nergens naar diesels, wat doet veronderstellen dat de groep zich heroriënteert en afstapt van het eenvormige dieselbeleid, een brandstof die de constructeur nochtans jarenlang verdedigd heeft. Het begin van een koerswijziging dus.

Nieuwe prioriteiten

Samen met dit offensief wil Audi de kosten optimaliseren en de prioriteiten opnieuw vastleggen. Zo heeft de raad van bestuur ermee ingestemd om de bouw van een nieuwe windtunnel met een jaar uit te stellen.

Ontdek hier de nieuwigheden van Audi in 2016 en 2017

Hoofdredacteur Le Moniteur Automobile

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten